μονάδα πάχυνσης
Η μονάδα πάχυνσης έχει ως κύριο αντικείμενο εκμετάλλευσης την εκτροφή ευρυαλλων ψαριών τσιπούρας λαβρακιού και μυτάκι καθώς και νέων ενδημικών μεσογειακών ειδών θαλασσίων ψαριών
Η παραγωγική διαδικασία περιλαμβάνει 3 σταδία:
1° στάδιο: μεταφορά γόνου βάρους 2γρ περίπου.
Το στάδιο αυτό αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ομαλή και επιτυχή εκτροφή του γόνου
2°σταδιο: προπάχυνση
Η προπάχυνση είναι το στάδιο της εκτροφής των ιχθύων σε κλωβούς που οδηγούνται από το βάρος των 2γρ στο βάρος των 130γρ-140γρ περίπου μέσα σε ιχθυοκλωβούς με δίχτυα μικρής διαμέτρου ματιού. Η διαδικασία αυτή απαιτεί συχνή διανομή τροφής και ιδιαίτερη επίβλεψη των ιχθύων και συχνή αλλαγή των διχτύων λόγο της μικρής διαμέτρου γιατί επικαλύπτεται από πλαγκτόν και εμποδίζει έτσι την ανανέωση του νερού.
Στην αρχή της προπαχυνσης η ιχθυοπυκνότητα είναι χαμηλή και αυξάνετε όσο φτάνουμε προς το τέλος, όσον άφορα την διατροφή συνιστάται τεχνητή τροφή. Η χορήγηση της τροφής γίνεται κατά την διάρκεια της ημέρας με την μορφή συχνών διανομών .Ποσότητα ποικίλη ανάλογα με την ηλικία και το μέγεθος των ψαριών.
3°σταδιο: πάχυνση
Η πάχυνση είναι το τρίτο και σημαντικότερο στάδιο εκτροφής των ιχθύων που οδηγούνται από το βάρος των130γρ-140γρ σε 330γρ-350γρ ή μεγαλύτερο ανάλογα την ζήτηση της αγοράς.
Η διατροφή είναι τεχνητή και ισορροπημένη ανάλογα το μέγεθος και την ηλικία των ιχθύων. Η επιβίωση του πληθυσμού κατά την διάρκεια της πάχυνσης κυμαίνεται από 90-95%.
Αφήστε μια απάντηση