Λαβράκι ελληνικής παραγωγής με μανιτάρια

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ:
4 λαβράκια ελληνικής παραγωγής των 300-500 γρ.
400 γρ. μανιτάρια άσπρα
2 κρεμμύδια
1 ½ ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτηράκι ξηρό άσπρο κρασί
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:1) Καθαρίζεται και πλένετε πολύ καλά τα λαβράκια, τα αλατοπιπερώνεται. εσωτερικά και εξωτερικά και τα τοποθετείται σε λαδωμένο ταψί.
2) Κόβετε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια σε φέτες.
3) Σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια σε μια κατσαρόλα με ένα ποτηράκι του κρασιού ελαιολαδο, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν.
4) Περιχύνετε και γεμίζετε τα λαβράκια με το μίγμα της κατσαρόλας.
5) Πασπαλίζεται τα λαβράκια και το μίγμα με ένα ποτηρακι άσπρο κρασί, μισό ποτηρακι του κρασιου ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.
6) Ρίχνετε το αλάτι και πιπέρι πάνω στο μίγμα και τα λαβράκια. Σκεπάζετε το ταψι με αλουμινόχαρτο.
7) Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
.8) Βγάζετε το αλουμινόχαρτο και αφήνετε τα λαβράκια ξεσκέπαστα για 5-10 λεπτά ακόμη για να ροδίσουν.
9) Σερβίρετε αμέσως.
Αφήστε μια απάντηση