Τσιπούρα ιχθυοκαλλιέργειας σε λαδο χαρτο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ:
4 τσιπούρες των 300-500γρ
4 κουταλιές της σούπας ελαιολαδο,
4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιο
4 φύλλα δαφνης,
2 κρεμυδια
2ντοματες
2 σκελίδες σκόρδο μισό εσωτερικα
και μαϊντανό,
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
1) Καθαρίζεται και πλένετε τις τσιπούρες και τις αλατίζετε ελαφρά εσωτερικα και εξωτερικα.
2) Κοβετε το λαδόχαρτο σε 4 μεγάλα τετράγωνα κομμάτια και αλείφετε την επιφάνεια τους με λίγο λαδί.
3) Τοποθετιέται μια τσιπούρα πάνω σε κάθε κομμάτι χαρτιού.
4) Ψιλοκόβετε το μαϊντανό.
5) Πασπαλίζεται τις τσιπούρες με πιπέρι και τον μαϊντανό εσωτερικα εξωτερικα.
6) Βάζετε ένα φύλλο δάφνης στην κοιλιά της κάθε τσιπούρας.
7) Κοβετε τα κρεμμυδια σε ροδέλες, τις ντομάτες σε λεπτές ροδέλες και το σκόρδο σε πολύ λεπτές φετες.
8) Τοποθετείτε το κρεμμυδι την ντομάτα και το σκόρδο ομοιόμορφα πάνω στις τσιπούρες.
9) Ραντίζετε κάθε τσιπούρα με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και με μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού.
10) Διπλώνετε το κάθε κομμάτι χαρτί σαν φάκελο τυλίγοντας μέσα την τσιπούρα.
11) Τοποθετείτε τα τέσσερα πακέτα με την ένωση προς τα κάτω σε λαδωμενο ταψι.
12) Ραντίζετε την εξωτερική επιφάνεια του κάθε πακέτου με λίγο νερό για να μην καεί.
13) Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
14) Βάζετε τις τσιπούρες σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και αφαιρείτε το φύλλο της δάφνης.
15) Σερβίρετε αμέσως.
Αφήστε μια απάντηση