Τσιπούρα ελληνικής παραγωγής σε κρούστα αλατιού
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ:
4 τσιπούρες ελληνικής παραγωγής των 300-500 γρ. με τα λέπια τους.
2 κιλα χοντρό αλάτι
4 φύλλα δάφνης,
πιπέρι
Εκτέλεση:
1) Καθαρίζεται τις τσιπούρες αφαιρώντας τα εντόσθια και τα βράγχια, όχι όμως τα λέπια, και τις πλένεται πολύ καλά.
2) Πασπαλίζεται τις τσιπούρες εσωτερικά με πιπέρι.
3) Τοποθετείται ένα φύλλο δάφνης στην κοιλιά κάθε τσιπούρας.
4) Σε ένα βαθύ ταψί βάζετε μια στρώση χοντρό αλάτι.
5) Τοποθετείται τις τσιπούρες πάνω στο χοντρό αλάτι.
6) Σκεπάζεται εντελώς τις τσιπούρες με το υπόλοιπο χοντρό αλάτι, μέχρι που να μην φαίνονται. Βρέξετε τα χεριά σας και πιεστέ το αλάτι για να κολλησει καλα πανω στις τσιπουρες.
7)Ψηνεται σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους για 45 λεπτα περιπου.
Το αλατι θα γινει μια συμπαγης μαζα με καστανοχρυση κρουστα στην επιφανεια.
8) Αφηνεται το ταψι για πεντε λεπτα εκτος φουρνου.
9) Με μαχαιρι σπατε την πανω στρωση του αλατιου που σκεπαζει τα ψάρια μέχρι να εμφανιστούν οι τσιπούρες. Βγάζεται τις τσιπούρες με μια σπάτουλα από το ταψί και τις τοποθετείται σε μια πιατέλα.
10) Χτυπάτε την κρούστα αλατιού γύρω από κάθε τσιπούρα και με ένα μαχαίρι αφαιρείται την πέτσα. Μαζί με την πέτσα φεύγουν και τα λέπια.
11) Αφαιρείται τα κόκκαλα των ψαριών.
Σερβίρετε αμέσως τα φιλέτα τσιπούρας σκέτα ή με Λαδολέμονο
Αφήστε μια απάντηση