Single Post

17 Οκτωβρίου, 2012 in syntages

Ψαρόσουπα με λαβράκι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ:
3 λαβράκια των 400-600γρ
4 καρότα, 4 ντομάτες για σάλτσα
3 μέτρια κρεμμυδια,3σκελιδες σκόρδο
3 πατάτες, 250γρ. ρύζι
1ποτυρακι του κρασιου ελαιόλαδο
1φυλλο δάφνης, 2λιτρα νερό
Σέλινο, αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση:1) Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα λαβράκια, σε χύτρα ταχύτητας ρίχνετε το νερό

2) Σε χύτρα ταχύτητας ρίχνετε το νερό
3) Μέσα στο νερό ρίχνετε καθαρισμένα και ολόκληρα τα κρεμμυδια το σκόρδο ,τα καρότα τις  πατάτες και το σέλινο
4) Τρίβετε τις ντομάτες στον τρίφτηκε ρίχνετε το χυμό τους στην χύτρα.
5) Ρίχνετε το ελαιόλαδο το φύλλο της δάφνης, αλάτι και πιπέρι στην χύτρα.
6) Βράζετε όλα τα παραπάνω σε κλειστή χύτρα για 10 λεπτά.
7) Ανοίγετε την χύτρα και ρίχνετε τα λαβράκια
8) Βράζετε με κλειστή τη χύτρα για 15-20 λεπτά.
9) Αφαιρείτε με κουτάλα τα λαβράκια από την χύτρα προσεκτικά για να μην διαλυθούν.
10) Σουρώνετε σε άλλη κατσαρολα όλο το υπόλοιπο περιεχόμενο  της χύτρας ώστε να μείνει ο ζωμός για σούπα.
11) Βάζετε το ζωμό στην φωτιά και μόλις βράσει προσθέτεται το ρύζι.
12) Βράζετε τη σούπα για 15 λεπτά μέχρι να γίνει το ρύζι.
13) Σερβίρετε τη σούπα σε μπολ και σε μια πιατέλα τα λαβράκια, τις πατάτες, τα καρότα και τα κρεμμυδια




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree